La Torre de Fullola

L’origen del poble de Fullola ronda sobre finals de l’Edat Antiga, però la seva època més gloriosa va ser a l’Edat Mitjana, que com indica la seva carta de poblament de l’any 1216 aquest terme s’estenia des de la Serra de Cardó fins a la mar. Tot i que actualment pertany al terme de Tortosa, Fullola sempre ha mantingut un contacte estret amb el poble del Perelló fent de comerciant de fruits i bestiar. Però l’any 1863 la vila de Fullola es va donar per despoblada. Avui en dia queda el record de les parets del que havia sigut un poble ple de vida i història, a més de la icònica torre del segle XIII que vigilava la costa mediterrània de possibles atacs marítims.

Distància: 17.5 km

Durada: 4h

Desnivell: 476 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Aquest itinerari pretén conservar el lligam entre el poble de Fullola i El Perelló, a més de gaudir dels boscos i la història que guarda aquest indret on s’ha parat el temps.
La ruta circular és de nivell moderat per la seva llarga distància, però en cap cas per dificultats tècniques, ni per complicacions a l’hora de seguir el recorregut. Comencem al Pavelló Municipal del Perelló, pugem per l’Avinguda dels Xiprers i seguim recte pel camí de l’asfalt. Posteriorment, continuarem pel camí de terra de l’esquerra. A partir d’aquí podreu seguir la ruta fàcilment guiant-vos amb el track, les fotografies de l’article o els mateixos cartells que trobareu pel camí. 5 Km abans de tornar al poble del Perelló passareu per la Font de Tita, una zona de pícnic i de gran tranquil·litat ideal per descansar després d’una llarga ruta com aquesta.
Observacions: La ruta està adequada per fer-la amb BTT, encara que algun tram és una mica costós si no s’està amb una bona condició física.