Sendera de l’Àlia

El poble del Perelló i la mar sempre han tingut una relació intensa pel valor que llavors es donava a la tranquil·litat dels dies arran de costa. Per sort, gran part d’aquesta calma encara es conserva a moltes de les platges perellonenques que avui en dia s’hi arriben amb un cop de cotxe. La ruta fa tribut als costums dels nostres avis que veien en el so de les onades, el descans de dies de treball. Un dels camins que comunicava el poble amb la platja és la sendera de l’Àlia, un camí que comença entre conreus d’olivers i baixos boscos i que acaba amb la vista panoràmica del nostre mar Mediterrani.

Distància: 7 km

Durada: 2h

Desnivell: 114 m

Dificultat: Moderada

Circular: No

Aquesta ruta no circular és de dificultat moderada, no per l’exigència física del recorregut, sinó per la complexitat de seguir el camí correcte. Per aquest motiu hem fet un extens recull de fotografies que us ajudarà a no desviar-vos en cap moment, a més de la referència del track.
Per altra banda, és important advertir que el tram final es requereix l’ajuda d’una corda ja habilitada per facilitar el pas, per tant disposar d’un bon calçat serà indispensable en alguns punts, tot i així considerem que és accessible per qualsevol tipus de persona.
Observacions: la Platja de l’Àlia és un punt ideal per unir la teva ruta amb el Camí de Ronda GR-92 del Perelló, fins a arribar a la Platja del Barranc del Cap Roig.