Pintures Rupestres de Cabrafeixet

Acompanyades d’una natura verge es troben les Pintures Rupestres de Cabra Feixet, protegides i declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Per aquest motiu és imprescindible que tots els visitants cuidin de l’entorn per poder continuar gaudint-lo molts anys més. Pels més avesats a la història, al llarg de la ruta també s’hi troben algunes coves com la Cova del Sol, l’Abric de Pas, la cova de l’Aigua i la Cova de la Mallada, la més gran de totes.

Distància: 1.55 km

Durada: 1h

Desnivell: 110 m

Dificultat: Fácil

Circular: Sí

És una ruta apta per totes les edats i condicions físiques, tant per la facilitat de seguir el camí com la nul·la dificultat de la sendera.Una vegada deixem el cotxe el pàrquing, comencem l’excursió pel camí de la dreta. Després de 400 metres d’una notable pujada, s’arriba a les pintures rupestres. Un cop en aquest primer punt, ja s’haurà fet el pendent més fort de la ruta. Seguim el camí i a la propera intersecció continuem pel camí de l’esquerra amb un petit pendent descendent. El següent punt d’interès és la Cova del Sol, queda una mica amagada per la vegetació, però amb la fotografia és fàcil identificar-la.
A continuació ens trobem l’Abric de Pas i tot seguit la gran Cova de la Mallada, on ens és fàcil imaginar-nos la vida dels prehistòrics. Una vegada hem vist aquesta última cova, tirem uns metres enrere agafant l’altra bifurcació i ens trobem l’últim punt d’interès, la Cova de l’Aigua. Finalment, seguim el camí sense desviar-nos i arribem a l’aparcament.
Accés: TV-3022 direcció Rasquera fins el km 7,2. Gireu a l’esquerra seguint les indicacions a les Pintures Rupestres, arribareu a l’aparcament.