La Via Augusta i l’Ermita

Una caminada familiar on podreu gaudir de l’entorn natural i cultural del Perelló, fins arribar a l’Ermita de Sant Cristòfol. La zona està equipada amb un parc infantil, barbacoes i diferents taules de fusta sota l’ombra dels pins. A més, també està habilitat un mirador amb una vista panoràmica a la costa del Delta de l’Ebre. El recorregut també fa un homenatge a tota la història del poble passant pel Molí de Vent de l’any 1564, el monument del Coll de les Forques en honor als 13 perellonencs que van lluitar a la Guerra dels Segadors i el camí per la Via Augusta del segle II.

Distància: 6 km

Durada: 1h 30'

Desnivell: 107 m

Dificultat: Fácil

Circular: Sí

Iniciem la ruta des del Pavelló Municipal del Perelló i creuem la població fins a arribar al Molí de Vent. Girant a mà dreta anem pujant per la zona alta del poble, on ens trobem el Coll de les Forques, seguidament continuem per l’antiga carretera que unia El Perelló amb Tortosa.
Després d’una estona de camí trenquem a l’esquerra fins a trobar la Via Augusta, una mica més endavant trobem un cartell que indica l’antiga claveguera romana que passava per sota. L’últim punt d’interès és l’Ermita, des d’on el seu mirador es pot veure tot el Delta de l’Ebre i el Montsià. Donem la volta a l’Ermita i baixem per una sendera que ens deixa a l’entrada sud de la població. Finalment, continuem caminant pel centre del poble fins tornar al punt de sortida.
Observacions: la ruta també és totalment assequible per fer amb bicicleta de BTT.