El Morral de Cabrafeixet

El Morral de Cabrafeixet és el punt més proper al cel del Perelló, ja que és el pic més alt del terme amb 754 metres d’altitud. Es troba al Barranc de les Nines i des d’allí s’observa una vista panoràmica, on els dies més clars es pot veure des dels Pirineus fins als Ports i des del Delta de l’Ebre fins a Ponent. Cal recordar que som nosaltres els convidats de la muntanya i per això cal que la cuidem i respectem per poder continuar gaudint-la.

Distància: 4.6 km

Durada: 2h

Desnivell: 380 m

Dificultat: Moderada

Circular: No

Aquesta ruta és de dificultat moderada, ja que tot i la seva facilitat per seguir la ruta marcada amb ratlles vermelles i blanques del GR-192, té alguns pendents d’un cert pronunciament. Però no s’ha de patir, ja que si es pren amb calma, ho pot fer tothom!
Des de l’aparcament, agafem el camí de l’esquerra, seguim per una zona ombrívola del Barranc de les Nines i a la primera intersecció continuem per la sendera de l’esquerra. Quan trobem la segona intersecció seguirem el camí de la dreta on ja començarem a trobar el primer pendent, aproximadament de 200 metres. Al cap d’una estona de continuar pel mateix camí, tornarem a trobar el segon pendent que ens conduirà a la carena de la muntanya, llavors només quedaran 500 metres a peu pla. La recompensa d’arribar a la punta del Morral, fa valdre la pena tot el recorregut. De tornada, cal anar amb compte de no relliscar amb la pedra solta.
Accés: TV-3022 direcció Rasquera fins el km 7,2. Gireu a l’esquerra seguint les indicacions a les Pintures Rupestres, arribareu a l’aparcament.