Pantà de les Calobres

A aquesta ruta descobrireu l’encant que guarda el Barranc de les Calobres, lloc d’hàbitat d’una gran varietat de fauna per l’aliment que afavoreix el pantà, així com la història que s’amaga dins de les Coves de les Calobres. Encara que mai s’ha pogut demostrar del cert, l’Institut d’Estudis Catalans va informar que hi havia indicis que existien pintures rupestres a l’interior de les coves.

A més, segons va investigar l’historiador S.Vilaseca, “al marge dret del barranc de les Calobres existeix, o va existir, un grup molt esquemàtic que representa, segons sembla, cinc o sis figures humanes i dos cercles, un d’ells amb un punt central”, malauradament, és probable que fossin arrancades o emmascarades amb carbonat càlcic i que hagin desaparegut per sempre. Si decidiu realitzar l’itinerari durant el mes de maig, gaudireu del fenomen de la floració dels nenúfars del pantà.

Distància: 12 km

Durada: 3h

Desnivell: 323 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Iniciem la ruta des del Pavelló Municipal del Perelló, comencem a caminar direcció a la carretera de Rasquera i ens desviem per la vall del barranc, a partir d’aquest punt recomanem seguir les indicacions del track i les fotografies adjuntades a l’article fins a arribar al Pantà de les Calobres. Des d’allà podreu visitar les coves i gaudir d’unes àmplies vistes a les muntanyes de la Serra de Boix.

Després d’haver descansat per visitar els punts d’interès, comencem la tornada amb un fort pendent que ens du fins a la carena de la muntanya, al costat dels molins de vent. Aquest és el tram amb més dificultat i que fa que aquest itinerari es consideri de dificultat moderada, a més de ser una ruta de llarga distància, amb la qual cosa recomanem dur un bon calçat i anar proveït de menjar i aigua. Una vegada superat aquest tros, agafem el camí de baixada creuant la Bassa de les Comes, des d’allà només faltaran 5 Km per arribar al poble.