Torre dels Moros

Aquesta torre de telegrafia òptica va ser construïda a mitjans del segle XIX i formava part d’una cadena de torres que passaven per diferents localitats de l’Estat com València – Barcelona fins a arribar a la frontera francesa. Popularment és coneguda com a Torre dels Moros, encara que formalment rep el nom de Torre de les Guàrdies, ja que està construïda al cim del turó de la partida de les Guàrdies.

Aquesta ruta, a més de tenir l’incentiu de poder visitar un monument considerat Bé Cultural d’Interès Nacional, gaudiràs d’unes vistes espectaculars des del Cap de Salou fins al Delta de l’Ebre i d’una panoràmica del poble del Perelló a la falda de la Serra de Boix.

Distància: 9 km

Durada: 2h

Desnivell: 226 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

La ruta comença des del Pavelló Municipal i se segueix passant per la Panavera i l’Abeurador fins a arribar al barranc de l’entrada nord. Després de travessar el túnel, seguim recte, fins que el camí d’asfalt es converteix en camí de terra. A partir d’aquí aconsellem consultar el track o les fotografies adjuntades a aquesta publicació.

Si prioritzeu la visita a la torre telegràfica, cal tenir en compte que s’hi pot arribar directament amb cotxe pel camí que es desvia de l’entrada Sud del municipi. Però la nostra recomanació és que gaudiu d’aquesta caminada circular rodejada de vegetació.