La Foradada

La Foradada, tot i que des de fa uns anys pertany al terme de Tortosa, sempre ha estat molt valorada i freqüentada pel poble del Perelló. De fet, se situa a la mateixa carena del Morral de Cabrafeixet, concretament entre el Barranc del Gall i el Barranc de l’Ombria de Xirimina. La ruta és realment atractiva i variada sense deixar de ser de dificultat fàcil.

Es comença l’itinerari passant per dues basses i se segueix per una sendera que s’endinsa a la verdor de la muntanya, on si s’està atent, es pot gaudir d’una gran varietat de cants d’ocells al ser una zona verge i protegida per la nidificació d’aus, en especial de l’àguila cuabarrada. Però a més, al final de la ruta podràs gaudir des de dins de la Foradada d’unes impressionants vistes al Delta de l’Ebre i perquè l’experiència sigui encara millor, recomanem fer la ruta just abans de la posta de sol.

*La ruta no està disponible entre el 15 de febrer i el 15 de juny a causa de la la nidificació de l’àguila cuabarrada del territori.

Distància: 4.34 km

Durada: 1h 30'

Desnivell: 216 m

Dificultat: Moderada

Circular: No

Deixem el cotxe al costat de la Bassa de la Collada, agafem el camí per on circulàvem amb el cotxe uns 500 metres més i continuem pel següent camí a mà dreta. Al cap de 10 metres, trobareu la segona bassa, una mica més endavant veureu que el camí es converteix en sendera i comença a haver un pendent pronunciat, sense desviar-vos del traçat arribareu a la Foradada després de 2 quilòmetres. Recomanem dur un bon calçat per fer més còmoda l’excursió.

Existeix la possibilitat de seguir la ruta fins al cim del Morral de Cabrafeixet i així crear una ruta circular. Us adjuntem el track per si esteu interessats.