Els Monuments Històrics

El Perelló és el fruit de centenars d’anys d’història, de cultura i de tota la gent que ha deixat el seu gra de sorra en la construcció d’un poble únic. La ruta permet conèixer tots els monuments històrics que conserva el Perelló avui dia, d’aquesta manera s’intenta conscienciar de la importància de conèixer i preservar la història del territori.
Els inicis del poble es remunten al segle II, quan els romans van fer passar la Via Augusta pel mig d’un assentament anomenat Trajacapita, l’antic Perelló. D’aquella època també es conserva el clavegueram que passava per sota de la Via Augusta, a més d’una part d’aqüeducte que nodria el poble d’aigua. Altres monuments que ens serveixen per imaginar-nos com era la vida al poble de fa segles és el Molí de Vent de l’any 1564, així com La Font de la Cuitora, La Font de l’Abeurador, l’Ermita de Sant Cristòfol i l’Església.
També cal tenir present les diferents guerres que el poble del Perelló ha hagut de combatre al llarg de la història i que cal recordar per preservar la memòria històrica del territori. Amb motiu dels últims tretze perellonencs que van defensar el poble durant la Guerra dels Segadors s’ha erigit el monument del Coll de les Forques. Per altra banda, s’ha recreat un mapa visual del poble on s’identifiquen amb precisió les bombes que van caure al municipi durant la Guerra Civil. També comptem amb el Museu de les Guerres del Perelló, la Rereguarda, que disposa d’una gran quantitat d’objectes únics de la Guerra Civil.

Distància: 6.5 km

Durada: 1h 30'

Desnivell: 96 m

Dificultat: Fácil

Circular: Sí

Aquesta ruta és de nivell fàcil, ja que la majoria del recorregut es fa a l’interior del nucli poblacional per descobrir monument a monument la història del Perelló. Tot i així, si us quedeu amb ganes de fer una caminada una mica més llarga, podeu enllaçar aquest itinerari amb el de la Torre dels Moros, a 1,5 quilòmetres de l’Ermita.
Observacions: la ruta també és totalment assequible per fer amb bicicleta de BTT.
Previous
Next