Els monuments del Perelló

El Perelló és un poble que des de fa centenars d’anys és partícep dels canvis històrics i culturals de primera mà. Gràcies al seu llegat i als esforços de conservació, fa que el dia d’avui puguem gaudir d’una gran varietat de monuments que rememoren la història dels perellonencs. Des de l’Aqüeducte romà, la Via Augusta i el seu clavegueram del segle II, fins al Refugi de la Guerra Civil, passant per La Font de la Cuitora, l’Abeurador, El Molí de Vent, El Coll de les Forques, l’Ermita de Sant Cristòfol i, per últim, la Torre dels Moros. A més també teniu la possibilitat de visitar el Museu de les Guerres del Perelló, la Rereguarda, amb una gran quantitat d’objectes únics de la Guerra Civil.

Distància: 12 km

Durada: 1h 30'

Desnivell: 193 m

Dificultat: Fácil

Circular: Sí

Aquesta ruta és de dificultat fàcil, ja que resulta senzill seguir l’itinerari correcte i tampoc exigeix una alta condició física, per tant és molt recomanable fer-la en família.
Per tal de seguir l’itinerari recomanem descarregar-vos el track o ajudar-vos amb les fotos d’aquest article, ja que al ser un recorregut majoritàriament dins del poble no hi ha senyals que indiquin la direcció. Per aquest motiu, no es requereix una bicicleta específica per realitzar aquest recorregut, però cal tenir en compte que l’últim tram en direcció a la Torre dels Moros és una mica més dur, si no ho teniu clar, podeu saltar-vos aquest últim punt d’interès i iniciar la tornada al poble des de la Via Augusta.
Previous
Next